Villa, Svinninge

På en stor obebyggd havstomt i Svinninge norr om Stockholm projekterar vi nu en spännande ny villa. Centralt i projektet är ett rumssamband av kök, matsal, terrass och vinterträdgård i fil. Byggstart hösten 2020.

Det är ovanligt med obebyggda havsnära tomter i Stockholm, men vi har fått äran att genomföra flertalet liknande projekt likt detta i Svinninge. För att bygga en villa i en sluttning ner mot vattnet, behöver man arbeta med hur huset ligger i terrängen på ett naturligt sätt. I detta fall fick vi beröm från kommunen, hur välanpassat huset var till tomten.

Villan består av en framskjuten del med vardagsrum och sovrum och en mer tillbakadragen del, som rymmer matsal, uterum och ett växthus. Vi ville skapa ett samband där man kan röra sig ut från matsalen och in i orangeriet/växthuset, där ute och inne samspelar. Det är också en luftig del, som släpper igenom solljuset bakifrån ner till poolområdet. Växthus/orangeri är integrerat i huset istället för ett fristående växthus. Detta innebär en närhet till kök och matsal, och känns enkelt och naturligt att använda.

Villa på havsnära tomt i Svinninge
Villa på havsnära tomt i Svinninge